Hermalle-Sous-Argenteau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Hermalle-Sous-Argenteau? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels zonnepanelenvoordeel.be bekijk je toepasbare toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hermalle-Sous-Argenteau!

zonnepanelen installateur 4681
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode46810
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€177,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Hermalle-Sous-Argenteau april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Oupeye. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Oupeye is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Hermalle-Sous-Argenteau
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4320), dan profiteer je al van een korting van zo’n €536. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hermalle-Sous-Argenteau variëren tussen de €5000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pak ‘m beet 2840 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €710,00 (vergoeding april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hermalle-Sous-Argenteau kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3700 – €4250€390
2299011€5250 – €5800€650
3350015€5925 – €6175€700
4399017€6300 – €6725€900
5467020€7025 – €7125€970
6489022€7450 – €7975€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Hermalle-Sous-Argenteau achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hermalle-Sous-Argenteau bedraagt 3500 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Veel huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hermalle-Sous-Argenteau?

Voor de installatie van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hermalle-sous-argenteau

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hermalle-Sous-Argenteau vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten heb jij zonder problemen een deskundige installateur in de buurt. Tal van bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Hermalle-Sous-Argenteau.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar let ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hermalle-Sous-Argenteau op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Hermalle-Sous-Argenteau
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hermalle-Sous-Argenteau een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!