Clermont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Clermont? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van deze pagina bekijk je toepasbare raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Clermont!

zonnepanelen installateur 4890
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuik
GemeenteThimister-Clermont
Postcode48900
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€161,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Clermont februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Thimister-Clermont. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Thimister-Clermont kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Clermont
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4820), dan is het belastingvoordeel al gauw €598. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Clermont variëren tussen de €5400 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Oxxio betaal je hiervoor wel €732,50 (prijspeil februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Clermont kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3675 – €4350€430
2277011€5200 – €5600€650
3328014€5900 – €6075€850
4408016€6425 – €6650€930
5437019€6925 – €7300€970
6488023€7500 – €7875€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Clermont vind jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Clermont is 3450 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Clermont?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-clermont

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Clermont vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kies je in een zeer korte periode een uitmuntende expert in je woonplaats. Tal van installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets het type woning. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Clermont.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Clermont op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Clermont
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Clermont verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!