La Reid

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in La Reid? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Door zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in La Reid!

zonnepanelen installateur 4910
 • Structureel lagere energiekost.
 • Verantwoorde investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteTheux
Postcode49100
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€161,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in La Reid maart 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Theux. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Theux zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis La Reid
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4840), dan pak je al snel €600. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in La Reid liggen tussen om en nabij de €5000 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €737,50 (prijs maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in La Reid kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3550 – €4275€420
2310012€5000 – €5775€575
3354015€5925 – €6225€725
4391017€6300 – €6850€880
5450020€6975 – €7150€1030
6503022€7450 – €7875€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck La Reid achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in La Reid bedraagt 3460 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in La Reid?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-la-reid

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in La Reid vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een professionele installateur in de buurt. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het soort woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan erkend zonnepanelen advies in La Reid.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in La Reid op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief La Reid
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in La Reid een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!