Polleur

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Polleur? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Met innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij samengestelde info aangaande zonnepanelen kopen in Polleur!

zonnepanelen installateur 4910
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteTheux
Postcode49100
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€161,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Polleur februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Theux. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Theux bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Polleur
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4850), dan loopt het voordeel al gauw op tot €601. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Polleur zitten vaak tussen de €5400 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €740,00 (onkosten februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Polleur kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3600 – €4375€440
2310012€5250 – €5725€625
3341015€5900 – €6100€700
4380017€6450 – €6825€940
5444019€7000 – €7200€1000
6507021€7575 – €7875€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Polleur check jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Polleur bedraagt 3465 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Polleur?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-polleur

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Polleur vergelijken? Via tips van onze adviseurs vergelijk je in een zeer korte periode een deskundige installateur in de regio. Verschillende specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de aard van het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Polleur.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Polleur op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Polleur
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Polleur een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!