Meslin-L’Evêque

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Meslin-L’Evêque? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van deze website tref je uitgebreide gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Meslin-L’Evêque!

zonnepanelen installateur 7822
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78220
Gasverbruik23.020 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Meslin-L’Evêque juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ath. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Ath zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Meslin-L’Evêque
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4990), dan is het belastingvoordeel al gauw €619. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Meslin-L’Evêque fluctueren tussen de €4500 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Oxxio betaal je al snel €720,00 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Meslin-L’Evêque kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118807€3400 – €4500€400
2276012€5150 – €5775€675
3339016€6100 – €6125€700
4412018€6300 – €6600€950
5457020€7000 – €7175€1020
6490021€7500 – €8175€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Meslin-L’Evêque bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meslin-L’Evêque is 3310 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Meslin-L’Evêque?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-meslin-l-eveque

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Meslin-L’Evêque vergelijken? Middels onderstaande tips tref je in een zeer korte periode een uitstekende monteur in de buurt. Tal van bedrijven hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het type huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Meslin-L’Evêque.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Meslin-L’Evêque op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Meslin-L’Evêque
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Meslin-L’Evêque een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!