Mainvault

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Mainvault? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Met het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be vind jij omvangrijke gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Mainvault!

zonnepanelen installateur 7812
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78120
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€176,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mainvault juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Ath. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Ath zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Mainvault
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4930), dan profiteer je al van een korting van zo’n €611. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Mainvault fluctueren tussen de €4000 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pak ‘m beet 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €705,00 (prijspeil juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Mainvault bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3525 – €4200€440
2306013€5200 – €5600€575
3344014€5900 – €6150€850
4385016€6500 – €6625€920
5455019€7075 – €7125€960
6495023€7400 – €7925€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Mainvault tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mainvault is 3580 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Mainvault?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mainvault

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Mainvault vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in korte tijd een betrouwbare specialist in jouw eigen buurt. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Mainvault.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Mainvault op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Mainvault
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mainvault een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!