Bekkerzeel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Bekkerzeel? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Door krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze tool lees jij praktische informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Bekkerzeel!

zonnepanelen installateur 1730
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode17300
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€164,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bekkerzeel mei 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Asse. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Asse kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bekkerzeel
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4770), dan loopt het voordeel al gauw op tot €591. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bekkerzeel fluctueren tussen de €5000 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert plusminus 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Oxxio betaal je al snel €775,00 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bekkerzeel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3700 – €4425€420
2281011€5050 – €5850€650
3341015€6050 – €6150€825
4396018€6425 – €6675€900
5468020€7025 – €7250€990
6500021€7425 – €7875€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bekkerzeel ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bekkerzeel is 3350 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Bekkerzeel?

Voor panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bekkerzeel

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Bekkerzeel vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen buurt. Verschillende bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Bekkerzeel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bekkerzeel op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Bekkerzeel
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bekkerzeel verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!