Coutisse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Coutisse? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij accurate aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Coutisse!

zonnepanelen installateur 5300
 • Direct lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode53000
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€162,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Coutisse maart 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Andenne. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Andenne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Coutisse
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5030), dan loopt het voordeel al gauw op tot €624. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Coutisse fluctueren tussen de €5200 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €767,50 (onkosten maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Coutisse kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3600 – €4450€420
2287012€5200 – €5600€525
3339016€6075 – €6175€850
4408018€6325 – €6775€910
5440019€6975 – €7250€960
6499021€7400 – €7875€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Coutisse check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Coutisse bedraagt 3330 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Coutisse?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-coutisse

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Coutisse vergelijken? Met behulp van onze stappenplan tref je in enkele stappen een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Een aantal leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Coutisse.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificering (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Coutisse op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Coutisse
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Coutisse aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!