Onoz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Onoz? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via onze vergelijker check jij omvangrijke details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Onoz!

zonnepanelen installateur 5190
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode51900
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€162,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Onoz juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Onoz
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4990), dan is het belastingvoordeel al gauw €619. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Onoz liggen tussen de €4300 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €757,50 (vergoeding juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Onoz kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3625 – €4250€390
2272012€5125 – €5725€675
3322014€6025 – €6175€750
4385018€6450 – €6675€890
5442019€7000 – €7150€960
6517023€7525 – €8200€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Onoz vind je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Onoz bedraagt 3310 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Onoz?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-onoz

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Onoz vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs tref jij in enkele stappen een uitstekende installateur in je woonplaats. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Onoz.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Onoz op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Onoz
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Onoz een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!