Moustier-Sur-Sambre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Moustier-Sur-Sambre? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker bekijk je waardevolle details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Moustier-Sur-Sambre!

zonnepanelen installateur 5190
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode51900
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€161,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Moustier-Sur-Sambre februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Moustier-Sur-Sambre
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4980), dan is het belastingvoordeel al gauw €617. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (februari 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Moustier-Sur-Sambre variëren tussen de €4800 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €755,00 (onkosten februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Moustier-Sur-Sambre bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120108€3475 – €4375€390
2306013€5200 – €5850€625
3320016€5925 – €6050€700
4401016€6500 – €6625€940
5460019€6925 – €7150€980
6520021€7700 – €8150€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Moustier-Sur-Sambre achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moustier-Sur-Sambre is 3305 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Moustier-Sur-Sambre?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moustier-sur-sambre

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Moustier-Sur-Sambre vergelijken? D.m.v. onze stappenplan heb je vandaag nog een deskundige leverancier in je postcodegebied. Diverse leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Moustier-Sur-Sambre.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Moustier-Sur-Sambre op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Moustier-Sur-Sambre
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Moustier-Sur-Sambre een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!