Saint-Martin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Saint-Martin? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Via het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze website lees jij uitgebreide info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Saint-Martin!

zonnepanelen installateur 5190
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode51900
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€162,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Saint-Martin juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Saint-Martin
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5000), dan is jouw winst al gauw €620. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Saint-Martin liggen tussen om en nabij de €5200 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of Oxxio betaal je al snel €760,00 (onkosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Saint-Martin kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3525 – €4425€390
2282011€5200 – €5725€675
3327015€5925 – €6075€825
4402016€6325 – €6850€930
5461020€6950 – €7300€960
6488022€7700 – €7950€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Saint-Martin achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Martin bedraagt 3315 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Saint-Martin?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-martin

Interessante installaties:


Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Saint-Martin vergelijken? Via onze stappenplan zoek je binnen enkele minuten een goede leverancier in jouw streek. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het type woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Saint-Martin.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Martin op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Saint-Martin
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Martin een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!