Bonneville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Bonneville? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be lees je uitgebreide raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Bonneville!

zonnepanelen installateur 5300
 • Snelle terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode53000
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€162,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Bonneville maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Andenne. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Andenne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bonneville
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5020), dan bedraagt het voordeel al snel €622. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (maart 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bonneville zitten vaak tussen de €5000 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €765,00 (kosten maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bonneville is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3675 – €4275€410
2277011€5075 – €5750€550
3327016€5900 – €6075€825
4404018€6425 – €6700€920
5463020€6925 – €7300€1020
6492023€7400 – €8175€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Bonneville bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bonneville bedraagt 3325 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bonneville?

Voor het leggen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bonneville

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bonneville vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een erkende leverancier in je woonplaats. Een aantal adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de aard van de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Bonneville.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bonneville op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Bonneville
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bonneville een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!