Gijzegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Gijzegem? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Door krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze vergelijker tref je bruikbare info over zonnepanelen kopen in Gijzegem!

zonnepanelen installateur 9308
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode93080
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik kWh3513,26411916873 kWh
Gemiddelde energierekening€162,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Gijzegem september 2023

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Aalst. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Aalst kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Gijzegem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waarmee consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4820), dan pak je al snel €598. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gijzegem schommelen tussen de €4300 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €760,00 (prijs september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Gijzegem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3425 – €4325€420
2298012€5250 – €5700€625
3324016€6025 – €6275€875
4396017€6350 – €6850€900
5459019€6975 – €7250€970
6494021€7650 – €8125€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Gijzegem check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gijzegem bedraagt 3513,26411916873 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Gijzegem?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gijzegem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Gijzegem vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een erkende installateur in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Gijzegem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gijzegem op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Gijzegem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gijzegem een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!