Beerlegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Beerlegem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Via de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels deze website tref je omvangrijke aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Beerlegem!

zonnepanelen installateur 9630
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode96300
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik kWh3537,3203527839 kWh
Gemiddelde energierekening€166,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Beerlegem juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Zwalm. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Zwalm bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Beerlegem
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4840), dan profiteer je al van een korting van zo’n €600. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Beerlegem liggen tussen om en nabij de €4300 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €747,50 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Beerlegem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3650 – €4200€430
2309011€5200 – €5900€500
3323015€5900 – €6050€825
4394017€6375 – €6700€910
5460020€6925 – €7275€1020
6497023€7500 – €8000€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Beerlegem lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beerlegem is 3537,3203527839 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Beerlegem?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beerlegem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Beerlegem vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek je vandaag nog een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Tal van bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de kosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer het type woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Beerlegem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar vraag ook om certificering (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Beerlegem op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Beerlegem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Beerlegem een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!