Velzeke-Ruddershove

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Velzeke-Ruddershove? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij omvangrijke raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Velzeke-Ruddershove!

zonnepanelen installateur 9620
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode96200
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik kWh3537,00793416552 kWh
Gemiddelde energierekening€166,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Velzeke-Ruddershove juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Zottegem. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Zottegem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Velzeke-Ruddershove
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4830), dan is het voordeel al snel €599. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Velzeke-Ruddershove liggen tussen om en nabij de €4700 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op circa 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €745,00 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Velzeke-Ruddershove is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121008€3550 – €4475€420
2307012€5275 – €5850€500
3324014€6100 – €6050€775
4383018€6400 – €6700€920
5430020€6950 – €7250€990
6504022€7525 – €7950€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Velzeke-Ruddershove check je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velzeke-Ruddershove is 3537,00793416552 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Velzeke-Ruddershove?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-velzeke-ruddershove

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Velzeke-Ruddershove vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vind jij in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Velzeke-Ruddershove.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het emailadres. Zo is het helder hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificering (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Velzeke-Ruddershove op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Velzeke-Ruddershove
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Velzeke-Ruddershove een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!