Anthée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Anthée? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Geholpen door de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be vind je bruikbare toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Anthée!

zonnepanelen installateur 5520
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode55200
Gasverbruik21.860 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€168,26

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Anthée juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Onhaye. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Onhaye kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Anthée
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4330), dan pak je al snel €537. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Anthée zitten vaak tussen de €4900 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in grofweg 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €762,50 (onkosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Anthée kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3400 – €4200€430
2306012€5275 – €5725€600
3346015€5900 – €6025€700
4420016€6425 – €6675€920
5462020€7000 – €7150€1030
6510022€7550 – €8000€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Anthée vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anthée bedraagt 3430 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Anthée?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-anthee

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Anthée vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb jij binnen enkele minuten een uitmuntende vakman in jouw eigen buurt. Sommige aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Anthée.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar certificering (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Anthée op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Anthée
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Anthée een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!