Foy-Notre-Dame

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Foy-Notre-Dame? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze website vind je omvangrijke aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Foy-Notre-Dame!

zonnepanelen installateur 5504
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode55040
Gasverbruik21.850 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€168,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Foy-Notre-Dame februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Dinant. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Dinant zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Foy-Notre-Dame
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4320), dan is het voordeel al snel €536. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Foy-Notre-Dame liggen tussen de €4500 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert plusminus 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €760,00 (tarieven februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Foy-Notre-Dame kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120307€3525 – €4400€400
2302013€5075 – €5900€625
3337014€6000 – €6050€700
4415016€6325 – €6650€890
5467019€7075 – €7150€1020
6482023€7625 – €8025€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Foy-Notre-Dame tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Foy-Notre-Dame bedraagt 3425 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Foy-Notre-Dame?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-foy-notre-dame

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Foy-Notre-Dame vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies je in enkele stappen een professionele vakman in de regio. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort huis. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Foy-Notre-Dame.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Foy-Notre-Dame op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Foy-Notre-Dame
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Foy-Notre-Dame een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!