Treignes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Treignes? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels deze website check jij uitgebreide tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Treignes!

zonnepanelen installateur 5670
 • Structureel lagere energiekost.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode56700
Gasverbruik23.590 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€174,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Treignes juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Viroinval. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Viroinval kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Treignes
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4560), dan loopt het voordeel al gauw op tot €565. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Treignes liggen tussen de €4500 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Powerpeers betaal je hiervoor wel €682,50 (vergoeding juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Treignes kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117408€3625 – €4475€390
2284012€5000 – €5650€625
3348016€5975 – €6125€725
4408017€6400 – €6725€920
5469019€7075 – €7250€1030
6480023€7675 – €8025€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Treignes tref jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Treignes bedraagt 3395 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Treignes?

Puur voor PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-treignes

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Treignes vergelijken? Geholpen door onze stappenplan kies jij vandaag nog een professionele specialist in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het soort woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Treignes.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Treignes op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Treignes
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Treignes een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!