Olloy-Sur-Viroin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Olloy-Sur-Viroin? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je samengestelde info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Olloy-Sur-Viroin!

zonnepanelen installateur 5670
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode56700
Gasverbruik23.580 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Olloy-Sur-Viroin februari 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Viroinval. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Viroinval zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Olloy-Sur-Viroin
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4550), dan is het voordeel al snel €564. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al 500.000investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Olloy-Sur-Viroin liggen tussen om en nabij de €5300 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €680,00 (onkosten februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Olloy-Sur-Viroin kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3525 – €4250€440
2300013€5225 – €5900€500
3328014€6100 – €6125€725
4388016€6475 – €6600€940
5434019€7100 – €7225€960
6513022€7475 – €8100€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Olloy-Sur-Viroin achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Olloy-Sur-Viroin bedraagt 3390 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Olloy-Sur-Viroin?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-olloy-sur-viroin

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Olloy-Sur-Viroin vergelijken? Met behulp van het advies hieronder heb jij binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in jouw streek. Een aantal monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo interessant zonnepanelen advies in Olloy-Sur-Viroin.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Olloy-Sur-Viroin op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Olloy-Sur-Viroin
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Olloy-Sur-Viroin een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!