Wardin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Wardin? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze pagina doorzoek jij veelzijdige tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Wardin!

zonnepanelen installateur 6600
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBastogne
Postcode66000
Gasverbruik23.720 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€174,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Wardin juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je welke regelingen er zijn in de gemeente Bastogne. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Bastogne bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Wardin
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4940), dan bedraagt het voordeel al snel €612. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wardin fluctueren tussen de €5100 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor ongeveer 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Vandebron betaal je hiervoor wel €690,00 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wardin kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3500 – €4250€380
2308012€5025 – €5775€650
3349014€5900 – €6025€725
4385017€6350 – €6650€940
5432020€7050 – €7225€1030
6514022€7400 – €7850€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Wardin check jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wardin bedraagt 3360 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Wardin?

Voor de installatie van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wardin

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wardin vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vergelijk je in enkele stappen een erkende monteur in je woonplaats. Verschillende adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Wardin.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wardin op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Wardin
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wardin een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!