Villers-La-Bonne-Eau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Villers-La-Bonne-Eau? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze tool ontdek je uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Villers-La-Bonne-Eau!

zonnepanelen installateur 6600
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuxemburg
GemeenteBastogne
Postcode66000
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€174,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Villers-La-Bonne-Eau april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Bastogne. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Bastogne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Villers-La-Bonne-Eau
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4930), dan loopt het voordeel al gauw op tot €611. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Villers-La-Bonne-Eau variëren tussen de €4500 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €687,50 (vergoeding april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Villers-La-Bonne-Eau bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3575 – €4200€410
2295011€5275 – €5800€625
3326014€6050 – €6250€850
4413016€6550 – €6825€930
5438019€7100 – €7125€970
6518021€7475 – €8125€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Villers-La-Bonne-Eau check jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-La-Bonne-Eau is 3355 kWh. Dit staat voor pakweg 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Villers-La-Bonne-Eau?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-la-bonne-eau

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Villers-La-Bonne-Eau vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips heb jij zonder problemen een uitmuntende vakman in je postcodegebied. Sommige leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Villers-La-Bonne-Eau.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Vervolgens verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Villers-La-Bonne-Eau op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Villers-La-Bonne-Eau
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-La-Bonne-Eau een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!