Froidmont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Froidmont? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij handige informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Froidmont!

zonnepanelen installateur 7504
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75040
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€169,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Froidmont juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Tournai. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Tournai zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Froidmont
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4810), dan profiteer je al van een korting van zo’n €596. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Froidmont fluctueren tussen de €5200 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op zo’n 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €692,50 (tarief juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Froidmont kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118008€3625 – €4475€440
2285012€5125 – €5650€575
3351015€6075 – €6125€850
4413018€6300 – €6725€910
5443019€6975 – €7125€990
6512023€7625 – €7900€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Froidmont ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Froidmont bedraagt 3445 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Froidmont?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-froidmont

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Froidmont vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan heb jij in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in je postcodegebied. Verschillende installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de aard van de woning. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Froidmont.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Froidmont op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Froidmont
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Froidmont een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!