Vreren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vreren? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze tool lees jij veelzijdige informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vreren!

zonnepanelen installateur 3700
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode37000
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€160,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Vreren april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Tongeren. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Tongeren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Vreren
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4790), dan is het voordeel al snel €594. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Vreren komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of NLE betaal je hiervoor wel €710,00 (tarieven april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Vreren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3600 – €4325€390
2282011€5250 – €5875€625
3331014€5925 – €6225€775
4400017€6550 – €6825€910
5443020€6975 – €7150€1020
6501023€7500 – €8200€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Vreren ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vreren is 3360 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Veel bewoners prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Vreren?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vreren

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Vreren vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt tref je in korte tijd een professionele monteur in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort woning. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Vreren.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vreren op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Vreren
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vreren een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!