Nerem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nerem? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze vergelijker vind je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Nerem!

zonnepanelen installateur 3700
 • Snelle terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode37000
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€159,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nerem juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Tongeren. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Tongeren zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nerem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4730), dan is het belastingvoordeel al gauw €586. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nerem fluctueren tussen de €5200 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €695,00 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Nerem bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3650 – €4200€440
2303012€5225 – €5800€600
3330016€6100 – €6200€850
4398017€6525 – €6650€920
5466019€7000 – €7225€990
6492022€7675 – €8150€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nerem bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nerem bedraagt 3330 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Nerem?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nerem

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Nerem vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs tref jij zonder problemen een betrouwbare vakspecialist in je postcodegebied. Veel leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Nerem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nerem op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Nerem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Nerem een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!