Neerrepen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Neerrepen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Via krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze tool check je veelzijdige tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Neerrepen!

zonnepanelen installateur 3700
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode37000
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€159,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Neerrepen juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Tongeren. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Tongeren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Neerrepen
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4720), dan is het voordeel al snel €585. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Neerrepen komen doorgaans uit tussen de €4500 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €692,50 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Neerrepen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3650 – €4200€380
2296011€5175 – €5650€575
3354014€6025 – €6050€725
4420016€6300 – €6750€920
5468019€6900 – €7250€990
6517023€7475 – €8175€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Neerrepen check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerrepen bedraagt 3325 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Neerrepen?

Voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neerrepen

Systemen met subsidie:


Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Neerrepen vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een professionele specialist in de buurt. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Neerrepen.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neerrepen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Neerrepen
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Neerrepen een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!