Diets-Heur

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Diets-Heur? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij veelzijdige tips over zonnepanelen kopen in Diets-Heur!

zonnepanelen installateur 3700
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode37000
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€164,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Diets-Heur juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tongeren. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Tongeren zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Diets-Heur
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4650), dan pak je al snel €576. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Diets-Heur fluctueren tussen de €5200 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je hiervoor wel €675,00 (prijs juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Diets-Heur kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3450 – €4200€400
2307013€5025 – €5725€550
3331016€5975 – €6150€825
4383016€6400 – €6700€930
5450019€7075 – €7225€960
6489021€7525 – €7975€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Diets-Heur tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Diets-Heur is 3590 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Diets-Heur?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-diets-heur

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Diets-Heur vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Verscheidene bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het soort woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Diets-Heur.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook certificering (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Diets-Heur op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Diets-Heur
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Diets-Heur aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!