Tielt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Tielt? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze website doorzoek je samengestelde details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tielt!

zonnepanelen installateur 3390
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode33900
Gasverbruik22.520 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Tielt mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Tielt-Winge. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Tielt-Winge is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Tielt
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4490), dan loopt het voordeel al gauw op tot €557. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Tielt liggen tussen om en nabij de €4300 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €772,50 (tarief mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Tielt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3600 – €4475€420
2291012€5300 – €5825€675
3350016€6100 – €6050€800
4387018€6475 – €6700€900
5432020€7000 – €7250€960
6511021€7500 – €7825€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Tielt vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tielt is 3360 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Tielt?

Puur voor PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tielt

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tielt vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het soort huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Tielt.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tielt op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Tielt
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Tielt verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!