Rosières

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Rosières? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze tool check je toepasbare informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rosières!

zonnepanelen installateur 1331
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRixensart
Postcode13310
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€161,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Rosières mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Rixensart. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Rixensart zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Rosières
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4480), dan profiteer je al van een korting van zo’n €555. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rosières liggen tussen de €4700 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €717,50 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Rosières is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3400 – €4400€390
2295012€5125 – €5675€650
3343014€6100 – €6175€850
4384016€6325 – €6675€880
5448019€7100 – €7225€980
6516022€7450 – €8025€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Rosières vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rosières bedraagt 3430 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Rosières?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rosieres

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Rosières vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in jouw eigen buurt. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Rosières.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Rosières op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Rosières
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Rosières een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!