Neigem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Neigem? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij handige aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Neigem!

zonnepanelen installateur 9403
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode94030
Gasverbruik20.300 kWh
Stroomverbruik kWh3519,51249153631 kWh
Gemiddelde energierekening€163,77

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Neigem december 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Ninove. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Ninove is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Neigem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5020), dan pak je al snel €622. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno december 2023. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Neigem komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €707,50 (prijs december 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Neigem bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3550 – €4400€430
2302011€5075 – €5775€600
3358016€5925 – €6200€825
4404017€6450 – €6750€930
5457020€7000 – €7175€980
6502021€7650 – €8050€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Neigem tref jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neigem bedraagt 3519,51249153631 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 325 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Neigem?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neigem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Neigem vergelijken? Door onderstaande tips vind jij vandaag nog een uitstekende leverancier in jouw eigen buurt. Sommige specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Neigem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Neigem op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Neigem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Neigem verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!