Champion

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Champion? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via deze website check je handige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Champion!

zonnepanelen installateur 5020
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode50200
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€165,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Champion juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Namur. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Namur kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Champion
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4350), dan loopt het voordeel al gauw op tot €539. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Champion zitten vaak tussen de €5100 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €700,00 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Champion bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3675 – €4275€420
2285011€5225 – €5750€675
3324015€6025 – €6050€750
4396017€6425 – €6675€880
5464020€7100 – €7300€1010
6492021€7475 – €8150€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Champion check jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Champion bedraagt 3590 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Champion?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-champion

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Champion vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb jij zonder problemen een uitstekende monteur in jouw omgeving. Verschillende specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf duidelijk de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Champion.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Champion op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Champion
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Champion een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!