Corbais

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Corbais? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker vind jij handige details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Corbais!

zonnepanelen installateur 1435
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWaals Brabant
GemeenteMont-Saint-Guibert
Postcode14350
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€163,17

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Corbais mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Mont-Saint-Guibert. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Mont-Saint-Guibert bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Corbais
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5020), dan is het belastingvoordeel al gauw €622. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Corbais liggen tussen de €4600 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €752,50 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Corbais kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119708€3600 – €4400€420
2283012€5300 – €5600€550
3323016€6050 – €6275€875
4417017€6475 – €6675€920
5451019€7000 – €7300€1020
6482023€7650 – €8150€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Corbais achterhaal je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Corbais bedraagt 3400 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Corbais?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-corbais

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Corbais vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan zoek je snel en eenvoudig een erkende aanbieder in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van de woning. Het soort woning (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Corbais.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Corbais op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Corbais
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Corbais een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!