Bierghes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Bierghes? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij omvangrijke info over zonnepanelen kopen in Bierghes!

zonnepanelen installateur 1430
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRebecq
Postcode14300
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€162,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bierghes juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rebecq. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Rebecq zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Bierghes
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4990), dan loopt het voordeel al gauw op tot €619. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bierghes variëren tussen de €4800 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor om en nabij 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €745,00 (prijspeil juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bierghes bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3550 – €4275€380
2302013€5000 – €5600€575
3320014€6025 – €6100€725
4420016€6525 – €6725€920
5460020€6900 – €7250€1020
6520022€7475 – €8100€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Bierghes check je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bierghes bedraagt 3385 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Veel consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Bierghes?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bierghes

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bierghes vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo interessant zonnepanelen advies in Bierghes.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bierghes op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Bierghes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bierghes een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!