Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze tool bekijk je toepasbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac!

zonnepanelen installateur 1421
 • Snelle terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBraine-L’Alleud
Postcode14210
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€162,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac mei 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Braine-L’Alleud. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Braine-L’Alleud bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Ophain-Bois-Seigneur-Isaac
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4970), dan is het voordeel al snel €616. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac liggen tussen om en nabij de €4600 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €740,00 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3600 – €4375€410
2281013€5175 – €5850€575
3352016€5975 – €6225€725
4410018€6350 – €6825€900
5464020€7075 – €7200€970
6484022€7675 – €7800€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Ophain-Bois-Seigneur-Isaac bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac is 3375 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ophain-bois-seigneur-isaac

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac vergelijken? Door onze stappenplan heb je vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in jouw eigen buurt. Veel bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Schets expliciet het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Ophain-Bois-Seigneur-Isaac
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!