Lillois-Witterzée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lillois-Witterzée? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door de zonnepanelen-vergelijker bekijk je veelzijdige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lillois-Witterzée!

zonnepanelen installateur 1428
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBraine-L’Alleud
Postcode14280
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€162,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Lillois-Witterzée mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Braine-L’Alleud. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Braine-L’Alleud zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Lillois-Witterzée
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4980), dan profiteer je al van een korting van zo’n €617. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lillois-Witterzée liggen tussen om en nabij de €4300 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €742,50 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Lillois-Witterzée kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3675 – €4300€390
2296012€5225 – €5900€500
3327014€5925 – €6100€725
4390017€6550 – €6600€900
5452019€7075 – €7175€1020
6503021€7500 – €7800€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lillois-Witterzée bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lillois-Witterzée bedraagt 3380 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lillois-Witterzée?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lillois-witterzee

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lillois-Witterzée vergelijken? Op basis van het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in de buurt. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Lillois-Witterzée.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Lillois-Witterzée op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Lillois-Witterzée
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lillois-Witterzée een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!