Klemskerke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Klemskerke? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze vergelijker check jij accurate informatie over zonnepanelen kopen in Klemskerke!

zonnepanelen installateur 8420
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Groene investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Haan
Postcode84200
Gasverbruik21.930 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€171,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Klemskerke juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Haan. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente De Haan bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Klemskerke
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4900), dan is het voordeel al snel €607. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Klemskerke liggen tussen de €5400 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pakweg 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (tarief juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Klemskerke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3525 – €4425€400
2284012€5025 – €5725€550
3359016€5925 – €6150€750
4385018€6325 – €6700€880
5439019€7025 – €7200€1020
6503023€7400 – €8025€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Klemskerke bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klemskerke bedraagt 3565 kWh. Dit staat voor rond de 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Klemskerke?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-klemskerke

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Klemskerke vergelijken? Met tips van onze adviseurs kies jij vandaag nog een professionele aanbieder in de regio. Verscheidene aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Klemskerke.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Klemskerke op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Klemskerke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Klemskerke een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!