Biesmerée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Biesmerée? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be lees jij praktische adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Biesmerée!

zonnepanelen installateur 5640
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode56400
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€175,11

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Biesmerée juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Mettet. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Mettet zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Biesmerée
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4900), dan is jouw winst al gauw €607. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Biesmerée liggen tussen de €4900 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €682,50 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Biesmerée kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118208€3425 – €4475€420
2282013€5075 – €5600€550
3346014€5950 – €6250€800
4417016€6475 – €6750€950
5462019€6925 – €7200€1010
6515021€7525 – €7950€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Biesmerée lees jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Biesmerée is 3490 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Biesmerée?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-biesmeree

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Biesmerée vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs zoek jij zonder problemen een uitmuntende installateur in de buurt. Het merendeel van de monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Biesmerée.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Biesmerée op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Biesmerée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Biesmerée verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!