Beervelde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Beervelde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels deze pagina tref je uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Beervelde!

zonnepanelen installateur 9080
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLochristi
Postcode90800
Gasverbruik23.670 kWh
Stroomverbruik kWh3499,83011857844 kWh
Gemiddelde energierekening€177,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Beervelde juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lochristi. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Lochristi zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Beervelde
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4390), dan pak je al snel €544. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beervelde variëren tussen de €4000 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in plusminus 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €755,00 (prijs juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Beervelde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3450 – €4275€410
2289013€5250 – €5625€600
3341014€6100 – €6050€825
4412018€6350 – €6675€940
5437020€7075 – €7225€1030
6507021€7475 – €7950€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Beervelde zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beervelde is 3499,83011857844 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Beervelde?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beervelde

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Beervelde vergelijken? Met behulp van onze stappenplan tref je binnen enkele minuten een deskundige installateur in jouw streek. De meeste specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Beervelde.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beervelde op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Beervelde
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Beervelde verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!