Hillegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hillegem? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Door de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze vergelijker vind jij veelzijdige gegevens over zonnepanelen kopen in Hillegem!

zonnepanelen installateur 9550
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode95500
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik kWh3530,75956179794 kWh
Gemiddelde energierekening€165,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hillegem september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Herzele. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Herzele zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Hillegem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4630), dan loopt het voordeel al gauw op tot €574. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (september 2023) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hillegem liggen tussen om en nabij de €5000 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €695,00 (tarief september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hillegem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3625 – €4250€440
2307011€5225 – €5775€575
3335016€5925 – €6225€875
4406017€6500 – €6800€910
5459020€6975 – €7125€980
6488022€7525 – €7950€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Hillegem tref je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hillegem is 3530,75956179794 kWh. Dit staat voor circa 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Hillegem?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hillegem

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Hillegem vergelijken? Op basis van onze stappenplan zoek je vandaag nog een professionele monteur in jouw eigen buurt. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de installatiekosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Hillegem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hillegem op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Hillegem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hillegem een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!