Batsheers

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Batsheers? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze tool tref jij actuele adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Batsheers!

zonnepanelen installateur 3870
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode38700
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€164,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Batsheers april 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Heers. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Heers zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Batsheers
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4750), dan pak je al snel €589. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Batsheers komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €682,50 (tarief april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Batsheers bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3500 – €4375€380
2297012€5100 – €5825€625
3322016€5900 – €6225€875
4390017€6475 – €6825€880
5434020€7100 – €7225€1010
6484023€7600 – €8175€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Batsheers vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Batsheers bedraagt 3415 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Batsheers?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-batsheers

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Batsheers vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in jouw streek. Verscheidene installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Batsheers.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Batsheers op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Batsheers
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Batsheers een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!