Jeneffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Jeneffe? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze pagina tref je actuele info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Jeneffe!

zonnepanelen installateur 5370
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieubewuste keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode53700
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€169,77

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Jeneffe juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Havelange. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Havelange bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Jeneffe
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4740), dan pak je al snel €588. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jeneffe liggen tussen de €5400 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen draait uit op circa 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Nuon betaal je daarvoor zo’n €677,50 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Jeneffe kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117806€3550 – €4500€400
2287012€5075 – €5700€600
3357015€5975 – €6150€800
4419017€6425 – €6800€940
5466019€7000 – €7150€960
6496023€7600 – €8175€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Jeneffe achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jeneffe bedraagt 3560 kWh. Dit staat voor rond de 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Jeneffe?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jeneffe

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Jeneffe vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een uitmuntende monteur in jouw eigen buurt. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets expliciet het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Jeneffe.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Jeneffe op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Jeneffe
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Jeneffe aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!