Bambrugge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Bambrugge? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze vergelijker vind je actuele gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bambrugge!

zonnepanelen installateur 9420
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode94200
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik kWh3520,76216600982 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bambrugge juli 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Erpe-Mere. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Erpe-Mere bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bambrugge
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4310), dan is jouw winst al gauw €534. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bambrugge variëren tussen de €5100 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in circa 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €717,50 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Bambrugge bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119908€3625 – €4300€420
2296011€5025 – €5725€625
3341015€5950 – €6050€800
4387016€6325 – €6725€950
5449020€6925 – €7125€1000
6498023€7675 – €7975€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Bambrugge zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bambrugge bedraagt 3520,76216600982 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de klanten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Bambrugge?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bambrugge

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bambrugge vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies jij in korte tijd een professionele expert in je woonplaats. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Bambrugge.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan weten we hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bambrugge op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Bambrugge
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bambrugge een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!