Ganshoren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Ganshoren? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ganshoren!

zonnepanelen installateur 1083
 • Structureel lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieBrussel
GemeenteGanshoren
Postcode10830
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€168,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ganshoren juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Ganshoren. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Ganshoren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Ganshoren
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4630), dan loopt het voordeel al gauw op tot €574. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ganshoren liggen tussen de €5200 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Oxxio betaal je al snel €682,50 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ganshoren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3475 – €4450€390
2307013€5100 – €5825€550
3326015€6100 – €6075€850
4383016€6425 – €6600€900
5462020€6950 – €7200€1020
6485021€7475 – €7825€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Ganshoren tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ganshoren bedraagt 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Ganshoren?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ganshoren

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Ganshoren vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten kies jij zonder problemen een goede monteur in je woonplaats. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Ganshoren.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ganshoren op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Ganshoren
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ganshoren aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!