Kluizen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Kluizen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Als gevolg van gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be vind je praktische raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Kluizen!

zonnepanelen installateur 9940
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode99400
Gasverbruik21.880 kWh
Stroomverbruik kWh3568,87463324016 kWh
Gemiddelde energierekening€171,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Kluizen september 2023

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat de regels zijn in de gemeente Evergem. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Evergem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Kluizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4350), dan is het voordeel al snel €539. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kluizen variëren tussen de €4500 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €692,50 (prijs september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Kluizen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117907€3425 – €4375€420
2279011€5025 – €5850€625
3348015€6025 – €6125€750
4388018€6375 – €6775€880
5446020€7100 – €7150€1000
6499021€7625 – €7850€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Kluizen ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kluizen bedraagt 3568,87463324016 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Kluizen?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kluizen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Kluizen vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek jij zonder problemen een erkende specialist in de buurt. Het merendeel van de bedrijven bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Kluizen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kluizen op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Kluizen
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Kluizen een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!