Outer

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Outer? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van deze website vind je accurate raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Outer!

zonnepanelen installateur 9406
 • Lagere energiekost.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Lange levensduur.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode94060
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik kWh3520,13732877306 kWh
Gemiddelde energierekening€163,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Outer juni 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Ninove. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Ninove zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Outer
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor gezinnen extra voordelig een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5040), dan is het belastingvoordeel al gauw €625. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Outer variëren tussen de €5200 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €712,50 (onkosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Outer bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118006€3425 – €4350€440
2307011€5050 – €5825€625
3336014€6025 – €6275€825
4400018€6375 – €6700€880
5435020€6900 – €7275€980
6512022€7450 – €8200€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Outer zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Outer bedraagt 3520,13732877306 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Outer?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-outer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Outer vergelijken? D.m.v. het advies hieronder tref jij moeiteloos een betrouwbare installateur in de regio. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Outer.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Outer op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Outer
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Outer een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!