Maizeret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Maizeret? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Dankzij het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze tool check je bruikbare details aangaande zonnepanelen kopen in Maizeret!

zonnepanelen installateur 5300
 • Direct lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode53000
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€162,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Maizeret juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Andenne. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Andenne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Maizeret
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5050), dan bedraagt het voordeel al snel €626. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Maizeret schommelen tussen de €4700 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €772,50 (prijspeil juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Maizeret bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121006€3550 – €4350€410
2292011€5300 – €5650€575
3348015€6025 – €6075€750
4419018€6475 – €6825€890
5451020€6925 – €7200€1020
6508023€7475 – €7850€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Maizeret lees jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maizeret is 3340 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Maizeret?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-maizeret

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Maizeret vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref jij in een zeer korte periode een professionele vakman in de buurt. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Maizeret.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maizeret op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Maizeret
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Maizeret een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!