Namêche

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Namêche? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Door middel van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels deze pagina lees je waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Namêche!

zonnepanelen installateur 5300
 • Structureel lagere energiekost.
 • Duurzame investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode53000
Gasverbruik21.090 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€163,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Namêche juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Andenne. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Andenne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Namêche
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4310), dan is het voordeel al snel €534. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Namêche zitten vaak tussen de €5200 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Oxxio betaal je hiervoor wel €775,00 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Namêche kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3425 – €4225€420
2308011€5175 – €5625€650
3320015€6050 – €6050€800
4385018€6475 – €6600€900
5447020€7000 – €7275€1000
6513021€7675 – €8075€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Namêche check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Namêche is 3345 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Veel klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Namêche?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nameche

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Namêche vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt tref je snel en eenvoudig een goede monteur in je woonplaats. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Namêche.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Namêche op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Namêche
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Namêche een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!