Seilles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Seilles? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Door middel van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze website lees je actuele raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Seilles!

zonnepanelen installateur 5300
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet het milieu op 1.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode53000
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€163,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Seilles februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Andenne. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Andenne zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Seilles
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4330), dan profiteer je al van een korting van zo’n €537. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Seilles liggen tussen om en nabij de €5000 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2710 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,50 (tarieven februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Seilles bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3425 – €4425€390
2300013€5175 – €5700€500
3335014€6000 – €6075€875
4417016€6325 – €6800€890
5459020€6975 – €7250€1000
6492022€7450 – €8050€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Seilles bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Seilles is 3355 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Seilles?

Puur voor panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-seilles

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Seilles vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt zoek jij vandaag nog een deskundige vakman in jouw eigen buurt. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Seilles.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Seilles op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Seilles
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Seilles een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!