Landenne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Landenne? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van deze website doorzoek jij waardevolle raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Landenne!

zonnepanelen installateur 5300
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode53000
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€162,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Landenne juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Andenne. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Andenne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Landenne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5040), dan loopt het voordeel al gauw op tot €625. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Landenne liggen tussen de €5400 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in plusminus 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €770,00 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Landenne kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3600 – €4425€400
2305011€5175 – €5725€650
3345015€5975 – €6275€800
4415018€6550 – €6800€910
5437020€7100 – €7175€1000
6481023€7650 – €7850€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Landenne ontdek je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Landenne is 3335 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Landenne?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-landenne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Landenne vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een professionele specialist in jouw streek. Diverse adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Landenne.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Landenne op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Landenne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Landenne een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!