Lisogne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Lisogne? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze pagina doorzoek jij veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lisogne!

zonnepanelen installateur 5501
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode55010
Gasverbruik21.820 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€167,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lisogne juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Dinant. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Dinant zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Lisogne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5040), dan pak je al snel €625. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lisogne schommelen tussen de €4300 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 3010 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €752,50 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lisogne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3425 – €4200€390
2281013€5100 – €5825€600
3327016€5950 – €6125€875
4383016€6375 – €6750€900
5430020€7050 – €7125€960
6481022€7425 – €8150€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Lisogne tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lisogne is 3410 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Lisogne?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lisogne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lisogne vergelijken? Via de uitleg die hierna komt zoek jij binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in jouw streek. Tal van bedrijven beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan actueel zonnepanelen advies in Lisogne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lisogne op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Lisogne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Lisogne verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!