Furfooz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Furfooz? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze vergelijker lees jij waardevolle raadgeving over zonnepanelen kopen in Furfooz!

zonnepanelen installateur 5500
 • Direct lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode55000
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€167,49

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Furfooz juli 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Dinant. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Dinant zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Furfooz
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5030), dan pak je al snel €624. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Furfooz liggen tussen de €5300 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in om en nabij 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie betaal je hiervoor wel €750,00 (vergoeding juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Furfooz bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3525 – €4350€390
2304013€5025 – €5725€675
3338014€6100 – €6025€850
4414018€6375 – €6700€900
5461020€7075 – €7300€980
6513021€7625 – €7850€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Furfooz check jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Furfooz is 3405 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Furfooz?

Voor zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-furfooz

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Furfooz vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind jij in een zeer korte periode een deskundige vakman in je woonplaats. Verscheidene bedrijven hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Furfooz.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (denk aan VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Furfooz op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Furfooz
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Furfooz een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!